użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Warzywnicze - portalu warzywnictwo.agro.pl » Pozostałe tematy warzywnicze » co produkować w nastepnym sezonie ???
icon3.gif  co produkować w nastepnym sezonie ??? [wiadomość #6377] śro, 26 listopad 2008 15:38 Przejdź do następnej wiadomości
Pavelsk jest aktualnie niedostępny Pavelsk
Nowy
Znaczy jak myslicię w co pojdzie wiekszość producentow ???
zeby kurcze nie spaprac i nie uprawiac tego samego aby znowu nie bylo nadprodukcji..??

kapusty srednie/pozne

cebula (mzoe w koncu bedzie dobrze placic..??

podajcei jak mozecie swoje porpozycje

[Uaktualnione dnia: śro, 26 listopad 2008 21:31] przez Moderatora

Odp: co produkować w nastepnym sezonie ??? [wiadomość #6378 (odpowiedź na #6377) ] czw, 27 listopad 2008 17:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
lukasz85 jest aktualnie niedostępny lukasz85
Nowy
cebula to temat spalony w Polsce
Odp: co produkować w nastepnym sezonie ??? [wiadomość #6402 (odpowiedź na #6377) ] pią, 27 luty 2009 10:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
bax1410 jest aktualnie niedostępny bax1410
Nowy
ja będę siał 2 ha ogórka 1ha wczesnego i 1ha późnego a oprócz tego nie mam jeszcze pomysły co jeszcze będę siał
Odp: co produkować w nastepnym sezonie ??? [wiadomość #6406 (odpowiedź na #6377) ] śro, 25 marzec 2009 21:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Nowy
Ogórki Pory tak
ale ja myśle o jakimś uderzeniu,,,,,,,,,,,

rozmawialem z kilkoma przedstawicielami firm nasiennych i ponoć ludzie mocno sie wycofuja z uprawy cebuli.......

na zasazdie redukcji z 130 na 30ha z 40 na 8ha z 40 na wcale ze 150 na 30ha i wszystko towarzystow wali wczesnego ziemniaka

dodatkowo obsiewane są kurcze te pola cebul a o niskiej jakości odmian i kurcze tka myśle czy w tym seoznei nie warto by bylo postaiwc na jakiegos dobrego amerykana żeby po zbiorze z pola od razu opchnąć gdyż juz wtedy może być dobra cena gdyż z mojego nasłuchiwania i z tego co sie wywiedzialem od tych przedstaiwcieli będzie barod zmało cebuli nasiane i postaie na odbre odmiany tymbardizej ze maja extra promocje hehe wiec i siew drogo nei wyjdzie
Odp: co produkować w nastepnym sezonie ??? [wiadomość #6408 (odpowiedź na #6406) ] nie, 29 marzec 2009 21:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jacekp jest aktualnie niedostępny jacekp
Początkujący
a ja dalej kapustę pekińską na zbiór wczesny i na przechowanie ok 3 ha i głowiastą kapustę na przechowanie ok 1 ha i wielce prawdopodobne ogórka polowego ok 05 ha wszystkiego mniej niż rok temu Sad
Odp: co produkować w nastepnym sezonie ??? [wiadomość #6447 (odpowiedź na #6377) ] czw, 15 kwiecień 2010 13:02 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Nowy
Chciałem odświezyć temat Very Happy
co wysiać lub naco sie zapatrujecie żeby sprzedać w roku 2010(koniec) 2011

jak się okazały moje domysły odnośnie cebuli się sprawdziły
aczkolwiek sporo ludzi sprzedało słąbej jakości cebule już na jesieni za niezawysoką cenę wygrali Ci któzy uprawiali pożądne odmiany do dłuższego przechowania,, dające dodatkowo większy plon z ha ...

na ten rok chyba warto zostać z cebulami do długiego przechowania
nawet jak cena będize niska nadrobi się terminem sprzedaży jak i większą jakością i plonem (łatwość sprzedaży), choć może powrót do dużych cebul pod obieranie..? zwiększać zasiewów cebuli nie ma co ponoć jest sporo wysianych cebul w tym roku ale o jakiej jakości..?

Kapusta kurcze ciężko przewidzieć
jak Wy myślicie
Poprzedni wątek:ceny opału
Następny wątek:co produkować w sezonie 2011/2012 ???
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]