użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Warzywnicze - portalu warzywnictwo.agro.pl » Mechanizacja » jaki siewnik do warzyw
icon7.gif  jaki siewnik do warzyw [wiadomość #6484] sob, 28 sierpień 2010 21:22 Przejdź do następnej wiadomości
gieno77 jest aktualnie niedostępny gieno77
Nowy
Witam.Jestem tu nowy więc od razu proszę o pomoc.Chciałem troszkę rozwinąć u siebie produkcję warzyw głównie pietruszka,marchew.Myślę o zakupie jakiegoś dobrego siewnika do warzyw,nawet takiego ręcznego bo te zwykłe szczoteczkowe podróby nie bardzo zdają egzamin.Morze ktoś mi podpowie co wybrać za rozsądna cenę.Są to małe areały ok.1ha.proszę o informacje mile widziane porady o uprawie nawożeniu odmianach.Z góry dzięki.
Odp: jaki siewnik do warzyw [wiadomość #6705 (odpowiedź na #6484) ] czw, 09 luty 2012 22:59 Przejdź do poprzedniej wiadomości
warzywko jest aktualnie niedostępny warzywko
Zaawansowany
Dobrym rozwiązaniem w przypadku niewielkich areałów będzie siewnik KRUK.Jest to krajowy produkt dobrej jakości. Posiada on łyżeczkowy system wysiewu. Wyposażony jest w wymienne komplety łyżeczek,które umożliwiają wysiew nasion w różnych odległościach w rzędzie.
Dostępny jest także KRUK wysiewający dwa rzędy nasion o stałym rozstawie międzyrzędzia wynoszącym 7cm.
Poprzedni wątek:Sadzarka chwytakowa.
Następny wątek:dopłaty na maszyny sortujące, myjące, pakujące itd.
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]