użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Uprawa warzyw w polu » Warzywa dyniowate » PATISONY UPRAWA
PATISONY UPRAWA [wiadomość #6411] śro, 29 kwiecień 2009 11:00 Przejdź do poprzedniej wiadomości
ropuch78 jest aktualnie niedostępny ropuch78
Nowy
Witam

Zamierzam zająć się uprawą patisonów, jest to w zasadzie mój pierwszy kontakt z tą rośliną no może niezupełnie, prowadzę 14 ha gospodarstwo rolne natawione na produkcję roślinną, jednakże posiadam też 15 arowy ogród warzywny, gdzie uprawiam różne warzywa na potrzeby własne, co roku jest tam kilka krzaków patisonów, jednakże w tym roku zamierzam uprawiać patisony w celach zarobkowych na powierzchni 10 arów - podpisałem umowę z chłoodnią w Ścinawie która zapewnia odbiór wytworzonego towaru sprawa jest tego typu chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o uprawie tej rośliny wymagania naworzenie ochrona chemiczna itp. część informacji już zdiobyłem co prawda nie zbyt wiele, może ktoś z państwa się tym warzywem zajmował i udzieliłby mi kilku rad - porad za co byłbym bardzo wdzięczny. Co prawda dynie uprawiam co roku na powierzchni 20 - 30 arów jako paszę dla bydła ale zapewne to nie to samo z uprawą co patisony mimo iż należą do tej samej rodziny botanicznej.

Za wszelka pomoc będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam użytkowników forum

Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Poprzedni wątek:Brak Owoców
Następny wątek:ogórki stają się niekształtne
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]